Hvordan: Avokadotre

Hvordan: Avokadotre

Avokadoer vokser ikke på trær (her i Norge), vi kjøper det på butikken og har den i fredagstacoen vår. Heldigvis har mange av oss fått øynene opp for at steinen ikke trenger å kastes i matavfall, men heller settes i vann. Her er en enkel oppskrift fra stein til tre.

 

Du trenger:
x en avokado (vi har erfaring med at det er store avokadoer med store steiner som er best)
x tre tannpirkere eller grillspyd
x ett kjøkkenglass
(+ vann og sol)

 

1) Skrell bort alt av ytre skall og kjøtt fra avokadoen på vanlig måte uten å skade deg og steinen. Stikk ikke kniven så langt inn at du skjærer borti steinen. Skyll steinen ren for avokadokjøtt.

2) Stikk tannpirkere eller grillspyd rett inn omtrent midt på steinen. På den måten kan pinnene hvile på kanten av glasset slik at halve avokadoen ligger under vann og halve ligger over.

3) Sørg for at steinen alltid er i kontakt med vann, gi steinen frisk vann ofte (gjerne hver dag). Etterhvert ser man at skallet rundt steinen sprekker opp, og da kan man etter noen dager skrelle det av.

4) Nå er det bare for deg å lene seg tilbake ( + vanne litt mens du lener deg) og vente på at avokadosteinen sprekker opp, slår røtter og skyter skudd. Klipp gjerne røttene kortere av og til, da får du en sterkere og tykkere vekst.

5) Vi plantet steinen i jord når den fikk tre, fire grønne blader. Behold steinen rundt røttene så lenge den sitter fast. Planten kommer nok ikke til å bære frukt, men du kan se nyte synet av en fin og grønn plante hver gang du spiser guacco på fredagstacoen.

Merk! Det er ikke alle steiner som spirer. Derfor kan det være lurt å sette pengene på flere steiner på en gang.

Tre deilige plantebutikker i København

Tre deilige plantebutikker i København

Planteportrett: gummifiken

Planteportrett: gummifiken