Hvordan: potte om

Hvordan: potte om

Planter vokser like mye under som over bakken, og må pottes om for at de skal kunne vokse enda mer. Det er greit å ta en sjekk og samle opp de som trenger å pottes om en gang på våren og en gang på høsten. Vinteren skal man helst ikke røre dem for mye. Hvis man ser at det stikker røtter ut av potten: pott om. 

 

Du trenger:
x Fersk jord - vi liker best kokosjorden fra Clas Ohlson fordi den er miljøvennlig, lett å bære, har næring i seg, og er ikke så grisete. NB! Etter å ha brukt den en stund ser vi at den ikke er så god på å holde på vannet, så det er lurt å blande i litt Perlite - den holder på fuktigheten og avgir den når det trengs. 
x Lecakuler til bunnen
x Nye potter i passe størrelser

 

1) Ta ut planten av den gamle potten. Hvis røttene har surret seg skikkelig sammen må du være litt røff og rive eller klippe de fra hverandre for å få den til å vokse mer. 

3) Ha i noen cm med jord.
 

2) Legg et lag med Lecakuler i bunnen av potten for å sikre god drenering. slik at planten holder på fuktighet lengre uten å råtne fra bunnen.

4) Sett planten oppi. Sørg for at den ikke står mer enn 4-5 cm lavere enn kanten på potten (hvis den ikke har en kjempelang stamme/stilk og du vil at den skal bli litt lavere). Dytt ned jord rundt langs hele kanten mellom planten og potten, og litt på toppen. Jorden skal være sånn passe tett. La den få slappe av litt, og ikke bli stressa om den blir litt hengete - dette er et kjempesjokk for planten, så det kan være den trenger et par dager på å komme seg.

R.I.P - cowboykaktusen

R.I.P - cowboykaktusen

Sjenk i solnedgang

Sjenk i solnedgang