Hvordan: Mangoplante

Hvordan: Mangoplante

 

I´m lost in the mango! Vi viser hvordan en mangostein fra dagligvarebutikken skal plantes, slik at det blir til en liten mangoplante. Vi tviler på at den bærer frukt, men den er veldig fin å se på.

 

Du trenger:
x en mango
x potte med lecakuler og ordentlig fuktig jord
x skarp kjøkkenkniv
x plastfolie
x stort gummistrikk
x vann

DSC02690.jpg

1) Skjær bort fruktkjøttet ved å skjære langs etter steinen inni. Vær forsiktig slik at du ikke skader steinen. Fjern mest mulig av fruktkjøttet for eks med å skylle den under rennende vann.

3) Inni steinen ligger frøet som du skal plante i jord. Ta det forsiktig ut og fjern det tynne, brune skallet rundt frøet uten å ta for mye på det med fingrene.

2) Kjenn langs mangosteinen, når du nærmere deg den ene kortsiden kjenner man at det plutselig flater ut. Det er der du skal stikke knivspissen forsiktig inn, for å åpne steinen på midten, nesten som et blåskjell. 

4) Plassér frøet slik at det ligger med den flateste siden ned mot jorden og legg et tynt (0,5-1 cm) jordlag over. 

5) Trekk over et lag med plastfolie og fest det med et gummistrikk. Da kommer det ikke luft inn og jorden holdes fuktig. Når den er tett skal potta og folien skape sitt eget økosystem, men følg med på den og sørg for at jorden alltid er fuktig hvis den skulle tørke litt underveis.

Slik skal det gjøres:

Planteportrett: gummifiken

Planteportrett: gummifiken

Hjemme hos: Moa

Hjemme hos: Moa