Hjemme hos: Sunniva og Håkon

Hjemme hos: Sunniva og Håkon

Håkon og Sunniva har gjort om leiligheten sin til en utstilling med planter, billedkunst og skulpturer. Her mangler det ikke på diskusjonsemner om samtalen skulle gå trått.

IMG_3335.JPG

Beskriv plantesamlingen / plantesmaken deres
Vi er åpne for de fleste typer planter, vi er ikke plantesnobber. Vi har mange sukkulenter og en hel del kaktuser. Mye er avleggere fra familie og venner. Det er veldig hyggelig å bytte avleggere og se at farmors julekaktuser blomstrer hjemme hos oss. Noen planter blir sendt hjem til oss for rehabilitering. Og det kan hende vi har stjålet fra oppganger også. Vi har for øyeblikket 84 planter. 

Hva er det viktigste dere har lært om planter?
De aller fleste planter som sliter kan reddes med litt ekstra omsorg. Ikke bruk kaffegrut som gjødsel, det produserer helt sykt mye fluer. Om skaden likevel er skjedd, stikk fyrstikker i jorden med svovelen ned. Det funker som bare det.

Sunniva Sunde Krogseth og Håkon Stensholt bor i 4. etage i en klassisk gammel leilighet i Gamlebyen i Oslo. Sunniva er freelance illustratør og Håkon jobber som grafisk designer hos ANTI.

 
 
 

Hvilken plante har dere hatt lengst?
Håkons pengetre er en stayer, den har vært med i snart 15 år og produserer stadig nye tilskudd til plantefamilien vår.

IMG_3360.JPG
 
 

Neste plante på ønskelisten
Sunniva: bananpalme.
Håkon: en stor kaktus

Har dere hatt plantesorg noen gang?
Sunniva: Ingen plantesorg, men plantetraume: jeg satt i sofaen som barn og fikk en gigantisk kaktus over meg. Kanskje ikke helt uprovosert, men likevel traumatisk.

Hvis du hadde vært en plante, hvilken hadde du vært?
Sunniva ville vært et fikentre. Håkon ville nok vært en snill kaktus.

 
 
 

Tre plantetips:
Gi bort/bytt/få stiklinger.

 Favorittplanten - Ragnhild

Favorittplanten - Ragnhild

Favorittplanten - Elise

Favorittplanten - Elise