Favorittplanten - Ragnhild

Favorittplanten - Ragnhild

 

De fleste plantene røyk da Ragnhild Solem Vikra bytta ut hus med leilighet, men en klarte å snike seg med. Og den holder koken frem til hver torsdag!

 
plantemagasinet gro Calatheaorbifolia ragnhild solem vikra
 

Hvem: 
Ragnhild Solem Vikra. Bor i Skudeneshavn på Karmøy. Gift med Ståle. Jobber som logoped på Karmøy PPT.

plantemagasinet gro Calatheaorbifolia ragnhild solem vikra

Hvilken plante er det?
Det er ein Calatheaorbifolia - fann eg ut då eg googla det.

Når fikk du den?
Eg trur den blei med på flyttelasset frå hus til leilighet, så den må være meir enn 7 år gamal. 

Var det noen spesiell anledning?
Ikkje som eg hugsar.

Hvordan har du holdt den i live?
Eg gjer det vanlegvis enkelt når det gjeld plantene mine: Dei får vatn på torsdag, og dei som ikkje klarer seg med det, går dukken. Når det gjeld denne, er den flink til å "be om meir"- blada fell ned og ser veldig slappe ut. Eg tar og vekk blad som er brune i kantane. Det kjem stadig nye friske blad som treng plass.

Grøne planter kan bli litt plasskrevende i leiligheter, så eg vurderte på kvitte meg med dei største. Men så såg eg eit helseprogram på TV, der dei kunne måle at innemiljøet blei mykje sunnere om du hadde grøne planter. Så då slapp dei med skrekken denne gongen. Blomster er sunt! Eg må visst få nokre på kontoret og!

 
 Planteportrett: Treklatrer

Planteportrett: Treklatrer

Hjemme hos: Sunniva og Håkon

Hjemme hos: Sunniva og Håkon