Hjemme hos: Renata & Erlend

Hjemme hos: Renata & Erlend

Renata samler på planter med historier og mener et langt og lykkelig planteliv kommer av mye lys, store potter og lite vann.

 
en_stue_full_av_planter.jpg
_08A6776_redigert_web.jpg
 
_08A6928_redigert_web.jpg
_08A6936_redigert_web.jpg

Beskriv plantesamlingen / plantesmaken din
Det som jeg synes er mest fantastisk er at de fleste plantene mine har en liten historie med seg. Enten er det en stikling jeg har tatt med fra en dame jeg traff på gata på reise, eller en jeg fikk fra en venn i bursdagsgave og som ga så mange "babyer" at han fikk en tilbake. Eller en gigakaktus som jeg måtte hente med henger fra en mann som ga den bort på finn.no. Og selv om samlingen vokser og vokser, kan jeg fortsatt gå rundt i huset og se på hver enkelt plante og huske "den dagen som..." Noen venner blir litt overrasket over at den lille planten de ga meg har blitt så stor, selv etter noen år.

Hva er det viktigste du har lært om planter?
At de tolererer mye. Evnen de fleste planter har til å leve er kjempestor! En ting jeg har lært om meg selv er nemlig at jeg gjør en del feil, men plantene klarer seg stort sett for det. Dette har igjen gjort at jeg tør å prøve ut litt forskjellige ting som kokedama, terrarium og å prøve gro planter fra frø i frukter.

Hvilken plante har du hatt lengst?
Jeg er litt usikker. Jeg mener det er den ficus elastica, men Erlend mener det er den store kaktusen i stuen. Begge har hvertfall vært med oss i minst 7-8 år.

 
_08A6790_redigert_web.jpg
 
_08A6861_redigert_web.jpg
_08A6986_redigert_web.jpg
_08A6866_redigert_web.jpg
vinduskarmmedplanter

Hva er neste plante på ønskelisten?
En som kommer til meg gjennom en spektakulær historie kanskje. Og helst en som tåler litt – jeg er nok ikke den mest forsiktige og dedikerte planteeier du har møtt.  

Har du hatt plantesorg noen gang?
Absolutt. Jeg fikk skjoldlus på den store monsteraen i stuen, som førte til at jeg måtte kaste en del planter, og måtte klippe mange av de resterende helt ned. Det tok ganske lang tid for at jeg skjønte at det var et problem. Og det førte til plantene som dekket hele taket i stuen måtte tas vekk. Noen ganger ser jeg fortsatt noen av de her og der, så jeg slapper ikke helt av og sjekker hyppig om de har kommet tilbake for å terrorisere meg igjen. 

Hvis du hadde vært en plante, hvilken hadde du vært?
En som sprer seg overalt – jeg liker å ha mye å gjøre. 

 
 
_08A6721_redigert_web.jpg
_08A6737_redigert_web.jpg
_08A6734_redigert_web.jpg
_08A6749_redigert_web.jpg
 
_08A6814_redigert_web.jpg
_08A6899_redigert_web.jpg
 
 
_08A6820_redigert_web.jpg
 
 
_08A6903_redigert_web.jpg
 

Renata Barros er frilansdesigner og eier av furo.is, et bærekraftig alternativ til innpakning. Bor sammen med Erlend, Helena (8) og Gabriel (5) i et ombygget gammelt hus med hage og epletrær på Hasle i Oslo.

_08A6979_redigert_web.jpg
 
_08A6779_redigert_web.jpg
_08A6856_redigert_web.jpg
_08A6848_redigert_web.jpg
 
 
_08A6824_redigert_web.jpg
 

Tre grønne tips:
- Ikke vann for mye. Ingen av mine planter har dødd av tørst - de kommuniserer ganske tydelig når de er for tørre.
- Husk å sette plantene i en større potte når de har vokst mye. De får ekstra kraft av ny jord og mer plass og vokser mye gladere.
- Har du for mange ting? Be om planter til bursdagen din. Da får du etterhvert en ganske fin plantesamling som kan gjøre huset og livet ditt litt grønnere. 

 
Avleggs + Planteprat på Ingensteds

Avleggs + Planteprat på Ingensteds

Bare rot

Bare rot