Hjelp vi skal på ferie!

Hjelp vi skal på ferie!

Alt er fint i ditt planterike hjem. Plantene du har investert tid og penger i stortrives i sommersolen, men så kommer sommerferien og du skal plutselig bort i to uker! Fortvil ikke, for her har vi samlet de beste vanningstipsene for at plantene dine skal klare seg uten deg.

_08A3681_nett.JPG
_08A3825_nett.JPG

1. Hvis du bare har kaktuser, sukkulenter og caudexer, er det jo null stress. La de stå og nyte det at de får være i fred i noen uker.

_08A3789_nett.JPG

2. Andre planter bør flyttes bort fra vinduet for at vannet ikke skal fordampes så raskt fra jorden. Ta også av eventuelle blomster. Blomstring er det mest energikrevende en plante driver med og krever ekstra mye vann.

_08A3715_nett.JPG

3. Lag ditt eget vanningssystem med en gryte med vann og tråd. Det viktigste for å få dette systemet til å virke er å sette gryta høyre enn plantene, og å bruke en tråd som leder vann. Stapp tråden noen centimeter nedi potten, du kan bruke en blyant eller en spisepinne, og la tråden nå helt til bunnen av gryta i den andre enden.

_08A3692_nett.JPG

4. Ta ut langpannen som du har i stekeovnen din, og legg avispapir oppi. Fyll på slik at en centimeter med vann dekker avisene. Sett potter med hull i bunn rett oppi fatet. Dette kan du også gjøre rett i vasken eller i badekaret.

_08A3733_nett.JPG

5. Lag en enkel ferievanner, enten med en flaske du allerede har i heimen, eller kjøp deg en dekorativ glasskule med tut. NB! Ikke la glasskula stå slik at sola kan treffe den. Den fungerer som et forstørrelsesglass og kan forårsake antenning!

_08A3733_nett_2.jpg

6. Ring en venn. De kan vanne hos deg når du er på ferie, så kan du vanne hos dem når de er på ferie. 

 

Lykke til!

GRO 2 ÅR!

GRO 2 ÅR!

Hvordan: Åpent terrarium

Hvordan: Åpent terrarium