Favorittplanten - Sigurd

Favorittplanten - Sigurd

Uten spesielt grønne fingre ville Sigurd prøve seg på en avokadoplante, og i nesten tre år har den halvannen meter høye planten stått som ensom majestet i stua. Nå har det kommet et storinnrykk med tyve nye planter og en samboer, men avokadoen var der først - og vil forbli favoritten.

avocado gromagasinet
 
 

Hvem: 
Sigurd Myhre Halvorsen. Påtvungen planteelsker bosatt på Bislett i Oslo. Kjæreste og nestensamboer med Kristoffer. Jobber som sykepleier på Lovisenberg Diakonale Sykehus.

_MG_1569web.jpg
 

Hvilken plante er det?
Avocadoplante.

Når fikk du den?
Laget den selv fra en avocado jeg kjøpte på Kiwi for litt over to år siden.

Var det noen spesiell anledning?
Nja, eller en kollega hadde prøvd det selv med mindre hell, så da tenkte jeg som Pippi: «Det har jeg ikke gjort før, så det klarer jeg helt sikkert». Og det tror jeg at jeg har bevist at jeg har fått til.

Hvordan holder du den i live?
Helt enkelt: tøff kjærlighet. Han får vann når jeg husker det og da drukner jeg han som regel. Det skal sies at det har også gått to måneder mellom vanning på et punkt. Men nå virker det jo som han liker det litt, den er tross alt halvannen meter! 

 
 
_MG_1562web.jpg
 
_MG_1534web.jpg
 
Planteportrett: Alocasia portodora

Planteportrett: Alocasia portodora

La det bli lys!

La det bli lys!