Favorittplanten - Kim

Favorittplanten - Kim

Kim Van Der Voorden fikk aldri egne husdyr da hun vokste opp. Hun var ikke kjent for å ta godt vare på tingene sine. Da hun ble gravid, fikk hun planten Maranta for å trene opp omsorgsgenet sitt. Nå er hun firebarnsmor, med to barn og to planter, og alle skal med når de drar på ferie med Westfalia´en.

 
 
 

Hvem:
Kim Van Der Voorden. Bor i Amsterdam Nord. Sammen med Arjen har de barna Ollie og Iggy. Jobber som eventprodusent for International Orange.

 
 

Hvilken plante er det?
Det er en Maranta, kalt Prayer Plant på engelsk.

Når fikk du den?
Den første fikk jeg da jeg ble gravid med Ollie. Det er straks 4 år gammel. Den andre da Iggy ble født for 9 måneder siden.

Var det noen spesiell anledning?
Jeg fikk den første av mannen min da jeg ble gravid, for å trene meg på å holde ting i live. Den andre kjøpte jeg selv, så hvert barn fikk hver sin plante.

Hvordan har du holdt den i live?
Ved å legge æren min i det. Med en så sterk symbolikk, har jeg vært nødt til å få vanning og stell inn i hverdagen min. Hva ville det sagt om meg om noen av disse døde? Jeg har hatt begge i lyse vinduskarmer og vannet de en gang i uken. Og når bladene blir støvete så tørker jeg forsiktig av dem og gir de en god dusj. De har nok av personlighet og sier tydelig i fra når de ikke har det bra. Da synker de sammen og henger slapt over pottekanten. Til gjengjeld strutter de av glede når de trives. Litt som barna mine egentlig.

 
 
 
 
 
GRO hos Stratos

GRO hos Stratos

Avleggs #2

Avleggs #2