Planteportrett: Prikkebegonia

Planteportrett: Prikkebegonia

 

Møt prikkebegoniaen! Med mørkegrønne blader dekket i sølvpolkadotter, og med en dyprød bakside - blir denne begoniaen et skikkelig blikkfang i stua. Vi skjønner den reelle frykten for mindre oppmerksomhet alle de andre plantene nå får etter dette flamboyante inntoget.

 
 
begonia maculata plantemagasinet gro
 

Latinsk navn: Begonia maculata

 
 

Opphav – Prikkebegoniaen er en av 1400 arter som tilhører begoniafamilien (Begoniacea). Den vokser vilt i de brasilianske skoger. 

Lys - Elsker lys, dog ikke direkte sol (i likhet med de andre plantene i begoniafamilien).

Vann - De fleste problemer begoniaene byr på oppstår i møte med vann, enten ved for mye eller for lite. De råtner lett, så pass også på at jorda er litt tørr før vanning. 

Jord - Bør plantes i godt drenert jord og helst i ikke alt for dype potter da røttene holder seg nær jordoverflaten. For dype potter vil dermed bare skape kaos (med andre ord: død). 

Gjødsel - Gjødsles en gang i måneden på sommerhalvåret mens den vokser skikkelig til og kan blomstre, og sjeldnere i vinterhalvåret. 

Formering - Denne er lett å formere! Stiklinger tas under et ledd og settes i fuktig jord eller i vann.

 
 
 
begonia maculata plantemagasinet gro
prikkebegonia
 
 


Kuriosa!- Prikkebegonia er en del av Cucuritales-ordenen, noe som vil si at begonia er en fjern slektning av gresskar (tenk det)!

 
prikkebegonia
 
 
prikkebegonia
 
La det bli lys!

La det bli lys!

Julekalender 2017

Julekalender 2017