Planteportrett: Paraplyplanten

Planteportrett: Paraplyplanten

 

Trenger du noe stabilt i livet, så skaffer du deg denne planten her. Men til tross for sitt vennlige vesen bør du advare din katt eller hund om å knaske på bladene. De er mildt forgiftende.

 
 
Paraplyplante.jpg
 

Latinsk navn: Schefflera arboricola

 
 

Opphav – Tilhører Eføyfamilien og stammer fra Taiwan. Planten kan bli mellom 8 og 9 meter høy, enten på egenhånd eller klyngende til naboens stamme.

Lys - Trives i lyset, men unngå direkte sollys. Den er enkel å holde liv i om den får nok lys og ikke stilles over varmeovner.

Vann - La jorda tørke lett ut mellom vanningene. Men spray den gjerne med romtemperert vann et par ganger i uka, det liker den godt og det er også en måte å holde spinnmiddene borte på, som denne planten er ekstra mottakelig for.
 

 

Jord - Pott den i plantejord med en god porsjon lecakuler i bunn.

Gjødsel - Gjødsles en gang i måneden, kun i sommerhalvåret.

Formering - Denne er relativt lett å ta stiklinger av. Enten ved å klippe av hele toppen eller bryte av en gren. Ha den i vann til du ser det kommer røtter, før du planter den i jord.

 
 
 
paraplytre.jpg
 


Kuriosa!- Scheffleraen tåler godt å klippes ned, dette gjør den populær som bonsaitre. Bonsai er en japansk kunstform og betyr planting på brett.

 
 
paraplytre.jpg
 
 
paraplytre.jpg
 
Avleggs #2

Avleggs #2

Hjemme hos: Sinsen Eldresenter

Hjemme hos: Sinsen Eldresenter