Planteportrett: Stromanthe tricolor

Planteportrett: Stromanthe tricolor

 

En eksplosjon av en plante i deilige farger. Dette er opprinnelig en plante fra den brasilianske regnskogen og ikke en plante for nybegynnere. 

 
stromanthe planteportrett gromagasinet

Latinsk navn: Stromanthe Sanguinea

 
 

Opphav – Tilhører Calatheafamilien også kjent som Prayer plants. 

Lys – Med opprinnelse fra regnskogen, trenger ikke Stromanthen mye lys, og hvertfall ikke direkte. Så sett den enten i øst- eller nordvendte vinduer, eller et godt stykke inn i rom der solen står rett på. 

Vann – En av nøklene for å holde denne planten i live, er jevnt fuktig jord. Ikke for våt og ikke for tørr. Et tips kan være å vanne på ny hver gang toppjorden er tørket lett. Den er vant til fuktige omgivelser og det er en av grunnene til at den ikke er lett å holde i live i vårt tørre inneklima. Et tegn på at den har det for tørt er brune kanter på bladene. Spray den med romtemperert vann et par ganger i uka, eller skaff deg en luftfukter som du setter i nærheten. 

Jord – Denne planten liker torv-basert jord, men det finnes heldigvis alternativer. Stikkordet er jord med god drenering. Et alternativ kan være en blanding mellom blomsterjord, kokosfiber og perlite.

Gjødsel – Gjødsles jevnlig gjennom sommerhalvåret med vanlig plantegjødsel, men bruk kun halvparten av mengden som er anbefalt. 

Formering –  Dette er en av de plantene det er litt mer arbeid å ta avlegger av. For å gjøre dette må man ta utgangspunkt i en eller to stilker og forsiktig dele de av med roten. Viktig at du ikke bruker kniv når du gjør dette, men forsiktig river med hendene.

 

 
 
 
IMG_6267_web.JPG
 
 
stromanthe planteportrett gromagasinet

Kuriosa!- Som medlem av Prayer plants familien, folder Stromanthen bladene sine pent sammen på kvelden. Og viser frem den nydelige dyplilla fargen som befinner seg på undersiden. 

 
IMG_6279_web.JPG
 
 
 
stromanthe tricolor planteportrett gromagasinet
 
 
 
Favorittplanten - Rannveig

Favorittplanten - Rannveig

Terrarium workshop

Terrarium workshop