Ut i naturen: Pico del Teide

Ut i naturen: Pico del Teide

Pico del Teide er en sovende vulkanen på øya Tenerife midt i Sydenland.

 

Teide er det høyeste fjellet i Spania, det høyeste fjellet i Atlanterhavet og den 3. største vulkanen i verden – ganske rått! Når du kommer dit føles det som om å være på skrivebordsbakgrunnen din Yosemite, en westernspagettifilm og på månen på en gang.  

 

Vulkanen har et tynt, tynt lag med jord, men det er så næringsrikt at det vokser 168 forskjellige planter der. 33 av disse er til og med endemiske. Det betyr at det er kun på Teide i hele verden de finnes. Et av disse er treet Kanarifuru (latin: Pinus canariensis).

Denne bildeserien tok Jenny da hun var der for noen år siden.

 
 
 
 
 
Planteportrett: trekanteuphorbia

Planteportrett: trekanteuphorbia

Planteportrett: gullranke

Planteportrett: gullranke