R.I.P. - avokadotreet

R.I.P. - avokadotreet

Den var aldri mye å se til. En lang stilk av et tre med krøllete blader, men vi var glade i den for det. Dog, kanskje ikke nok når det kom til stykket?

Mulige dødsårsaker: 
1. Overvanning
2. For lite vanning
3. Miljø

Vår arbeidsteori:
Selv om de er lette å gro frem, er de ikke sånn helt problemfrie å ha i heimen. Man kan nesten si at avokadotrær kan være litt ekstremsport. De skal jo egentlig bare være ute i jorda, og hjemme i norske stuer er det generelt for varmt om natta (de vil helst ha temperatursvingninger mellom natt og dag), for tørr luft, og for lite lys. Og så er vanning ganske utfordrende. Ikke for lite, ikke for mye, ikke for ofte. Den liker å tørke mellom hver vanning, og bli helt gjennomskylt når den bli vannet. Og vanning er nok grunnen til at denne karen døde: det hadde for vane for å krølle bladene sine, slik at de så litt ut som store klør. Det er visstnok et tegn på for lite vann. Så konklusjonen her vil være en kombinasjon av nr. 2 og nr. 3, vansmekting over lang tid og erkjennelsen av at vårt kontor ikke er det samme som Mexico klimamessig.

Kuriosa:
Avokadotrebladene kan fortelle deg mye. Er de fine og grønne, gjør du mye riktig. Har de mørkebrune, tørre tupper har planten rotråte, du vanner for mye. Har de lysebrune, tørre tupper får planten for lite vann

 

Favorittplanten - Elise

Favorittplanten - Elise

Tips! For de rause, men blakke

Tips! For de rause, men blakke