Tre plantebutikker i New York

Tre plantebutikker i New York

 

Ta med deg planter hjem i kofferten når du er på utenlandstur - bedre souvenirer finnes ikke! Vi fant tre butikker i New York som kan hjelpe deg med å fylle opp plantekvota.

 
 
DSC03311_redigert.jpg
 
 

Green Fingers Market
5 Rivington St (Lower East Side)
Her finner du planter i halve butikken og klær i resten. (De har absolutt bedre smak i planter enn klær.) Butikken selger søte bananpalmer, sjeldne sukkulenter og store ficuser som er umulig å smugle med seg hjem.

 

Åpningstider: 
Mandag- lørdag kl 12.00-20.00
Søndag kl 11.00–19.00

The Sill
84 Hester St (Lower East/Chinatown)
Butikken lager sine egne keramikkpotter i deilige farger og selger små stativ til luftplanter som får dem til å sveve. I tillegg har de blant annet et stort utvalg av små kaktuser du lett får med deg i kofferten.

 

Åpningstider
Mandag- torsdag kl 12.00-19.00
Fredag - søndag kl 11.00–18.00

 
 
 
 
Foto:  Nary Han

Foto: Nary Han

Sprout Home
59 Grand Street (Brooklyn)
Et fabrikklokale gjort om til en liten jungel midt i Brooklyn. Av disse tre butikkene er det denne som har størst utvalg i planter og planteaccessories. Sprout Home er kanskje mest kjent for blomsteroppsatsene de lager til amerikanske pintrest-bryllup. Men butikken er vel verdt et besøk, selvom du ikke er brud eller fan av oppsatser.

Åpningstider:
Hver dag fra kl 10.00 - 19.00

 
 
 
 

!*! Bonus !*! 
Etter en tur innom butikktips 1 og 2, kan du spasere bort til Pietro Nolita for en liten pina colada. Den rosa fasaden med blomsterkasser fulle av rosa caladium gjør deg glad! Ganske ok italiensk mat har de også.

 
Planteportrett: kinesisk pengeplante

Planteportrett: kinesisk pengeplante

Hjemme hos: Janni og Ragnhild

Hjemme hos: Janni og Ragnhild