Hjemme hos: Oliver og Moa

Hjemme hos: Oliver og Moa

Paradis på jord er en liten direktørbolig midt i det hippe industriområdet Refshaleøen, i ytterkanten av København. Der bor Moa Liukkonen, Oliver Lewis Christensen og kanskje oppimot femti kaktuser. 

 

Moa Liukkonen er gift med Oliver Lewis Christensen og er begge utdannet som kaospiloter. De giftet seg i sommer og bor i et kollektiv sammen med to andre, 20 minutter på sykkel fra København-sentrum, i et megahipt industriområde som heter Refshaleøen.

Beskriv plantesamlingen / plantesmaken din.
Vår samling är en charmerande och brokig skara av underliga små växter. Den speglar att vi bor i ett kollektiv på 4, många smaker i samma hem. Vi gillar at ha 'the outcasts' på fönsterkarmen och det är många kaktusar som har flyttat in tack vare Maja från Kaktus Kbh, det är vi glada för. Det är mest grönt som gäller, är inte så glad för söta blommor. 

 
 

Hvilken plante har du hatt lengst? 
Den plantan som har bott längst med oss är en liten rund kaktus med röda taggar. Den kom med oss hem när jag arbetade med interiördesign i Bastian&Liu studio och vi skulle köpa mängder med kaktus till ett projekt. Vi åkte till ett kaktus gardneri och vi kunde inte åka därifrån utan att köpa med oss ett gäng till vårt härliga kollektiv på Refshaleøn. 

Neste plante på ønskelisten? 
Jag har länge önskat mig ett stort Fikonträd som kan stå i vårt vardagsrum och skapa djungelstämning inne.

Har du hatt plantesorg noen gang, hva skjedde? 
Vi krashade också vår kaktus på badrummet, ingen bra kombination med en dusch och en stor kaktus med många taggar. Tror den överlever men den är inte lika fin som förut. Vi hade också en liten kaktus som heter Buddhas tempel som ruttnade, den var nog den finaste kaktusen jag har haft, trist när den dog. 

Hvis du hadde vært en plante, hvilken hadde du vært?
Om jag hade varit en planta så skulle jag nog vara en liten ananas planta, den är så udda och den luktar riktigt gott när den blir mogen.

Avleggs #1

Avleggs #1

Hvordan: Stiklinger og avleggere

Hvordan: Stiklinger og avleggere