Hjemme hos: Kaktus København

Hjemme hos: Kaktus København

Københavnerne kan snart kalles de mest kaktusmodige innbyggerne i Skandinavia, og det kan Cille, Maja og Gro ta æren for. De tre venninnene hadde i lang tid vært fascinert av kaktusens skulpturelle form, og en dag bestemte de seg for å lage butikk av det. 

gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn

Hvorfor har dere startet en kaktusbutikk? 
Vi er tre barndomsvenner der sammen har startet kaktusbutikken. Vi startede den af den simple grund at vi selv elskede den plante og synes at det kunne være sjovt at skabe en kaktus konceptbutik. Butikken er vores eget univers og vi elsker at arbejde her. Mødet med vores danske kaktusavler har betydet meget for os, vi tager selv på gartneri en gang om ugen og udvælger kaktusserne og vi lærer alt om planterne og nyder at stikke fingrene langt ned i kaktusjorden. 

Hvor lenge har dere drevet Kaktus KBH og hvor holder dere til?
Vi startede i foråret 2016 med at kører rundt på designmarkeder og sælge kaktusser. Derefter gik det stærkt og vi åbnede kaktusbutikken maj 2016 og har haft sommerbutik i Torvehallerne og afskillige pop-ups.  Butikken ligger på Jægersborggade på Nørrebro, det er en inspirerende gade med en masse særlige konceptbutikker og seje iværksættere. 

gro plantegamgasin kaktus københavn
 
gro plantegamgasin kaktus københavn
 

Tre tips for å ta vare på kaktuser og sukkulenter

1. Vand IKKE for ofte. Kaktussen skal altid tørrer ud imellem hver vanding.

2. Gi den masser af solskin.

3. Kaktusens vækstperiode er typisk fra april til oktober. Gi den derfor ekstra opmærksomhed og kærlighed i denne tid.

-

Kaktus København er startet av Maja Samsø Bastian, Gro Samsø Bastian og Cecilie Krawack.
Gro er ikke med på bildene, fordi hun fødte natten før!

Nett:
kaktuskbh.dk

Besøk:
Jægersborggade 35,
2200 København

gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn

Hva ser dere etter i en kaktus?
Vi håndplukker hver en kaktus til butikken og typisk går vi efter dens form. Kaktussers former er vildt fascinerende. Langt fra fremstår de som de grønneste skulpturer og når man så kommer tæt på elsker vi at gå på opdagelse i dens skrukturer, underlige pigge og mystiske detaljer. 

gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn

Dere gjør mye annet i tillegg til å drive butikken, fortell litt om det.
I butikken kommer folk for at blive inspireret i et kaktusunivers og butikken fungerer derfor som et showroom hvor vi samarbejder på tværs af kreative brancher. Vi har det vildt sjovt med at dekorere restauranter, lave pop ups, events, og skabe små og store kaktusuniverser rundt om i byen. Vi har skabt en anderledes grøn konceptbutik der skiller sig ud fra blomsterhandlere ved at hylde en plante og have et skrapt designfokus. 

Hva er den mest populære kaktusen blant deres kunder?
Vi oplever at vores kunder bliver mere og mere kaktus-modige, som vi kalder det. Selvfølgelig et den klassiske cowboy kaktus og den flotte Opuntia et hit blandt mange. Men kunderne vil også gerne opgradere deres kaktussamling med de sorter der skiller sig ud. Derfor oplever vi at flere og flere går efter de særlige og unike kaktusser. 

Er det noen spennende kaktusnyheter som kommer, som dere har troen på?
Vi tror på at man vil begynde at nørde kaktussen endnu mere. Vi vil have de helt særlige sorter der kun findes få af i verdenen, eller købe den 58 år gamle kaktus der har en sjov livshistorie. Vi er selv begyndt at rejse rundt i verdenen for at finde disse særlige sorter og tage dem med hjem til butikken. Vi får helt lyst til at skabe en moderne kaktus-klub, hvor vi kan nørde planterne sammen med vores kunder. 

gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
gro plantegamgasin kaktus københavn
Hvordan: Kaktusavlegger

Hvordan: Kaktusavlegger

Avleggs #1

Avleggs #1