R.I.P. Paraplyplanten

Den pigge pararaplyplanten kom inn i stuen vår og livene våre for to måneder siden. Vi ble jo ikke en gang kjent før dens tid var forbi. Lite visste vi hva den hadde med i bagasjen.

Avleggs #2

Tirsdag 23. mai hadde vi avleggs #2 på Fredensborg! Avleggere og folk kom og gikk om hverandre, og Oslo-floraen bygges nå sakte men sikkert.

Planteportrett: Paraplyplanten

Trenger du noe stabilt i livet, så skaffer du deg denne planten her. Men til tross for sitt vennlige vesen bør du advare din katt eller hund om å knaske på bladene. De er mildt forgiftende.

Planteportrett: Monstera Deliciosa

Likesmaskinen på sosiale medier. Også kjent som Monstera, Vindusblad, Swiss cheese plant og Hurricane. Dette jungeldyret trives i skandinaviske stuer og blir bare kulere med alderen. #monsteramonday

Planteportrett: Treklatrer

Ikke la deg sjarmere blindt av denne tilpasningsdyktige hardhausen med hjerteformede blader! Den kan ende opp både på the light side og the dark side of the force.

Favorittplanten - Ragnhild

Det meste røyk da Ragnhild Solem Vikra bytta ut hus med leilighet, men en plante sneik seg med. Den liker seg visst på færre kvadratmeter den og ser det ut til.

Hjemme hos: Sunniva og Håkon

Håkon og Sunniva har gjort om leiligheten sin til en utstilling med planter, billedkunst og skulpturer. Her mangler det ikke på diskusjonsemner om samtalen skulle gå trått.

Favorittplanten - Elise

Fakta: Grønne inneplanter er bra for inneklima. Men noen planter er også bra for sjela di. Favorittplanten til Elise Kaspartu er nå kommet i skolealder, den er akkurat like gammel som hennes eldste sønn Eero.

R.I.P. - avokadotreet

Den var aldri mye å se til. En lang stilk av et tre med krøllete blader, men vi var glade i den for det. Dog, kanskje ikke nok når det kom til stykket?

Hjemme hos: Janni og Ragnhild

Hvordan ser plantesamlingen til en psykolog og en grafisk designer ut? Utforskende og eksperimentell uten regler, kanskje. Vi møtte Janni & Ragnhild og deres frodige plantefamilie. 

Planteportrett: yuccapalme

Det ryktes om at den blir 6-9 meter på lesten, og med spisse blader som kan bli opptil 120 centimeter lange, er dette en langlemmet type. Den største i yucca-familien og en klassiker fra 80- og 90-tallets furukledde hjem.